Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Снимка Пресс-служба ПрезидентаВ момента няма конкретни планове за евентуална среща

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Снимка Пресс-служба ПрезидентаВ момента няма конкретни планове за евентуална среща
Коментари Харесай

Песков: Путин и Байдън няма да се срещат през октомври

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: 

Снимка Пресс-служба Президента

В момента няма съответни проекти за възможна среща през октомври сред съветския президент Владимир Путин и американския водач Джо Байдън. Това заяви пред кореспонденти в четвъртък прессекретарят на президента Дмитрий Песков, представен от ТАСС. Кремъл също не получи детайлности по отношение на срещата на върха, оповестена от Байдън за битката с Коронавирус.

" Има руско-американски контакти на разнообразни равнища, само че сега няма съответни оценки за контакти на най-високо равнище ", сподели Песков.

По -рано медиите оповестиха, че Москва и Вашингтон сякаш договарят за образуване на нова среща сред Путин и Байдън през октомври. Предишната персонална среща на президентите се състоя през юни в Женева.

Според Песков Съединени американски щати също към момента не са дали на съветската страна детайлности по отношение на възможна интернационална среща на върха за битката с коронавирусната зараза. Както бе обявено по -рано от вестник Politico, администрацията на президента на Съединени американски щати Джо Байдън има намерение да предложи интернационална среща на върха за битката против пандемията от новия ковид и проблемите с имунизацията през септември. Очаква се срещата на върха да се организира в границите на 76 -ата сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации.

" Не, до момента не са получени съответни данни от американските сътрудници по този въпрос. Президентът не възнамерява да взе участие в Общото заседание тази година. Необходимо е също по този начин да се разбере формата на срещата на върха в какъв формат тя ще бъде извършено, до момента в който няма схващане за това “, изясни Песков. 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР